Confidobloggen

Här delar vi med oss av information, kunskap och aktuella händelser. Prenumerera på vårt nyhetsbrev direkt till din inkorg.

Lagar och regler

21 juni 2021

Arkivering – så länge behöver du spara din bokföring!

Grundregeln är att all räkenskapsmaterial måste sparas, dvs arkiveras, i minst sju år – och i den form den hade när den kom till företaget. Får exempelvis ett företag in material på papper ska det också arkiveras på papper och har det kommit in elektroniskt ska det arkiveras elektroniskt.

Lediga jobb

09 juni 2021

Vi söker driven redovisningskonsult!

Är du en engagerad redovisningskonsult som är bra på att bygga och bibehålla långsiktiga relationer? Då har vi ett ledigt jobb!

Företagande

Lagar och regler

08 juni 2021

Hur säker är din löneprocess?

Sköter ditt företag löneökningen själv? Vi har tagit fram frågor som du kan svara på för att få koll på hur säker din löneprocess är

Lagar och regler

07 juni 2021

Skattefria coronagåvor även under 2021

Du som arbetsgivare kan även under 2021 ge dina anställda skattefria så kallade coronagåvor. För år 2020 var värdet 1000 kronor. För inkomstår 2021 är det nu en höjning till 2000 kronor.

Kundröster

03 maj 2021

Smidigt och tryggt när Confido sköter lönerna

Confido är som vår löneavdelning och ser till att vi gör rätt! Som företagare är det tryggt att låta en expert hålla koll på alla regler och lagar kring lönehantering.

Lagar och regler

23 april 2021

Påminn dina anställda om friskvårdsbidraget

Padel, styrketräning, massage eller golf? Friskvård på jobbet kan både öka de anställdas hälsa som att minska sjukskrivningarna – samtidigt som det gör företaget till en mer attraktiv arbetsgivare. Erbjuder ni någon form av friskvårdsbidrag till de anställda – påminn gärna då om att nyttja förmånen för det kan gynna er båda!

Medarbetare

13 april 2021

Anna blir ny VD på Confido.

Anna Olandersson har utsetts till ny vd för Confido Redovisning. Under det senaste året har hon varit kontorschef och tillträder nu rollen som vd efter Rolf Dahlberg.

Lagar och regler

22 mars 2021

Nytt semesterår. Har du koll på reglerna?

Den 1 april börjar ett nytt semesterår. Melissa, lönekonsult hos oss på Confido delar med sig av sin kunskap om lagen och regler kring semester.

Lagar och regler

11 mars 2021

Bokslut och årsredovisning pandemiåret 2020

De flesta företag har under 2020 påverkats av den rådande pandemin. Vid upprättande av årsredovisning för 2020 behöver företag med väsentlig påverkan, se över hur detta kommuniceras i årsredovisningens olika delar.

Kundröster

19 februari 2021

Den personliga relationen viktigast i valet av redovisningsbyrå!

Som entreprenör är det otroligt värdefullt att kunna släppa ansvaret för redovisningen till Confido. Vi har ett bra samarbete och jag litar fullt ut på dem!

Allmänt

17 december 2020

God jul och gott nytt år!

2020 har haft både toppar och dalar och vi tar med oss många nya erfarenheter och minnen. Nu summerar vi och blickar framåt mot ett spännande och hoppfullt 2021.

Medarbetare

12 november 2020

Det finns inga vanliga dagar, alla kunder är olika.

Caroline Fransson är redovisningskonsult och har jobbat på Confido i 10 år. Vi ställde några frågor om hur hon tycker det är att jobba här.

Kundröster

12 november 2020

Självklart ska ett digitalt företag ha en digital bokföring

Med tanke på att vi är ett framåtsträvande företag med den digitala världen som vår arbetsplats är det ju otänkbart att administrationen ska vara bakåtsträvande.

Företagande

Lagar och regler

10 november 2020

Omsättningsstödet för enskilda firmor blir verklighet!

Omsättningsstödet trädde i kraft den 9 november. Det är länsstyrelsen som tar beslutet om omsättningsstödet och får du det beviljat så betalas det sedan ut av Boverket.

Kundröster

05 november 2020

Ett samarbete med stora vinster.

Sedan vi bytte till Confido kan vi jobba mer affärsdrivande och hinner ta tag i sådant som inte blev gjort tidigare när det interna pappersjobbet tyngde oss.

Kundröster

28 oktober 2020

Vi gillar att jobba med proffs!

I början skötte vi det mesta av ekonomiarbetet själva, men efterhand har vi valt att ta hjälp med fler delar. Lön är till exempel ett område som vi gärna överlåter åt proffs!

Företagande

Lagar och regler

21 oktober 2020

Söka omställningsstöd

Allmänt

14 september 2020

Jonas fotograferade oss idag!

Allmänt

Företagande

08 september 2020

Vi är den personliga byrån!

Allmänt

19 maj 2020

Välkommen Anna Olandersson!

Allmänt

14 november 2019

Confido firar 50 år!

Företagande

05 november 2019

Vi är Årets Tillväxtbyrå i Kronoberg 2019!

Företagande

04 mars 2019

Besök av Växjö kommun

Lön

Rådgivning

Redovisning

01 november 2018

Varför Confido Redovisning använder sig av Fortnox!

Företagande

16 april 2018

Mina erfarenheter och ambitioner

Ställ dina frågor!

Oavsett var du befinner dig idag, om du är nystartad, vill utveckla ditt företag eller kanske har en byråkontakt sedan tidigare – boka ett möte så tar vi ett första snack och ser vart det leder. Se det som gratis konsultation där du väljer nästa steg. Ta med dina frågor så ses vi.