Nu flyttar vi ihop med Talenom!

Redovisningsbranschen är under stor förändring. I takt med digitaliseringens framfart sker stora konsolideringar på marknaden. I början av 2021 köptes dåvarande Persson & Thorin upp av Talenom och i april 2022 förvärvades även Confido Redovisning. Nu tar vi båda byråer ett steg längre i integrationsprocessen och flyttar ihop. Vårt gemensamma kontor blir i nuvarande Confidos lokaler i Växjö.

Talenom arrow_forward

Confidobloggen

Här delar vi med oss av information, kunskap och aktuella händelser. Prenumerera på vårt nyhetsbrev direkt till din inkorg.

Allmänt

04 september 2023

Nu flyttar vi ihop! Talenom och Confido

Den 8:e september 2023 flyttar Talenom Växjö, f.d. Persson & Thorin, hela sin redovisningsverksamheten med all personal in i Confidos nuvarande lokaler.

Medarbetare

14 mars 2023

Service Manager till ”gemensamt” kontor i Växjö!

Är du en affärsmässig ledare som drivs av att utveckla dina medarbetare? Trivs du att arbeta i ett bolag med stark tillväxt som lever i en föränderlig värld? Kanske kommer du från en tillväxtresa och vill vara med på en ny resa, i en annan bransch? Då är det kanske dig vi söker till vårt kontor i Växjö!

Företagande

Lön

03 januari 2023

Nyheter inom löneområdet 2023

Nu är 2023 här och du som sköter företagets löner måste uppdatera dig på nya regler!

Företagande

Lagar och regler

13 december 2022

Ska ni ha julfest på jobbet?

Äntligen är julen runt knuten, och du som företagare har kanske tänkt anordna en julfest eller ge dina anställda en julklapp? Då finns det några saker som kan vara bra att ha koll på gällande avdragsregler.

07 juli 2022

Äntligen semester!

Äntligen semester för de flesta företagare! Hur har våren varit för dig? Har det varit stressigt, roligt utmanande? Är det dags för nytt arbetssätt?

27 juni 2022

Få koll på de nya LAS-reglerna

Regeringen har lämnat förslag om ändringar i arbetsrätten och nu har riksdagen sagt ja till regeringens förslag, vilket innebär att lagen träder i kraft 30 juni 2022 men tillämpas från oktober 2022.

Medarbetare

22 juni 2022

Välkommen Jennie!

Vi är oerhört glada över att Jennie har blivit en del av vårt fantastiska team.

Medarbetare

17 juni 2022

Grattis Johannes!

Du kan nu titulera dig auktoriserad redovisningskonsult FAR!

Lagar och regler

30 mars 2022

Nytt semesterår. Har du koll på reglerna?

Den 1 april börjar ett nytt semesterår. Melissa, lönekonsult hos oss på Confido delar med sig av sin kunskap om lagen och regler kring semester.

Kundröster

17 februari 2022

Ett samarbete som skapar trygghet

Adekvat Försäkring har varit kund till Confido Redovisning i över 10 år. De får idag hjälp med allt från månadsvisa avstämningar och lön till årsbokslut och budget.

Medarbetare

11 februari 2022

Välkomna till oss på Confido!

Nu är det dags att presentera våra nya medarbetare Sara, Jonna och Caroline.

Företagande

09 februari 2022

Tips för en effektiv faktureringsrutin

Att ha bra rutiner kring faktureringen kan göra stor skillnad på bolagets likviditet. Att se till att man får ut fakturan snabbt och effektivt efter att varan eller tjänsten är levererad och att man får betalt i rätt tid är saker som man som företagare bör jobba aktivt med.

Kundröster

17 december 2021

Ett personligt och lyhört samarbete

Maria Runosson, vd för Runosson & Co, driver Teleborgs Slott i Växjö och beskriver samarbetet med Confido som personligt, nära och skräddarsytt.

Företagande

Lagar och regler

09 december 2021

Fyra jultips till dig som företagare

Vad är egentligen avdragsreglerna kring julfest och julgåvor? Vi har listat 4 bra tips som är bra för dig som företagare att ha koll på i jul!

Kundröster

12 november 2021

Confido hjälper Wallride att strömlinjeforma vardagen

Möt entreprenörerna Alessandra Moldovan och Karl Löfqvist som driver actionhallen Wallride. De tar hjälp av Confido med all löpande ekonomi, så att de kan fokusera på sin kärnverksamhet och det de brinner för.

Företagande

Lön

11 november 2021

Effektiv tidrapportering för anställda

Genom att ge dina anställda bra verktyg för sin tidrapportering frigörs tid både för de anställda och för dig själv. Idag finns det många enkla och prisvärda program där de anställda snabbt och smidigt, via app eller webb, kan registrera sin frånvaro, övertid och semester.

Budget

Företagande

08 november 2021

Varför ska man göra en budget?

Vi delar med oss av våra bästa tips kring hur och varför det är bra att jobba med budget. Fördelarna är många!

Medarbetare

23 juni 2021

Grattis Magnus!

Magnus Björkmarker har precis klarat examen för att bli auktoriserad redovisningskonsult. Vi passade på att gratulera och ställa några frågor om hur det känns så här dagarna efter att han fått auktoriseringen.

Lagar och regler

21 juni 2021

Arkivering – så länge behöver du spara din bokföring!

Grundregeln är att all räkenskapsmaterial måste sparas, dvs arkiveras, i minst sju år – och i den form den hade när den kom till företaget. Får exempelvis ett företag in material på papper ska det också arkiveras på papper och har det kommit in elektroniskt ska det arkiveras elektroniskt.

Företagande

Lagar och regler

08 juni 2021

Hur säker är din löneprocess?

Sköter ditt företag löneökningen själv? Vi har tagit fram frågor som du kan svara på för att få koll på hur säker din löneprocess är

Lagar och regler

07 juni 2021

Skattefria coronagåvor även under 2021

Du som arbetsgivare kan även under 2021 ge dina anställda skattefria så kallade coronagåvor. För år 2020 var värdet 1000 kronor. För inkomstår 2021 är det nu en höjning till 2000 kronor.

Kundröster

03 maj 2021

Smidigt och tryggt när Confido sköter lönerna

Confido är som vår löneavdelning och ser till att vi gör rätt! Som företagare är det tryggt att låta en expert hålla koll på alla regler och lagar kring lönehantering.

Lagar och regler

23 april 2021

Påminn dina anställda om friskvårdsbidraget

Padel, styrketräning, massage eller golf? Friskvård på jobbet kan både öka de anställdas hälsa som att minska sjukskrivningarna – samtidigt som det gör företaget till en mer attraktiv arbetsgivare. Erbjuder ni någon form av friskvårdsbidrag till de anställda – påminn gärna då om att nyttja förmånen för det kan gynna er båda!

Medarbetare

13 april 2021

Anna blir ny VD på Confido.

Anna Olandersson har utsetts till ny vd för Confido Redovisning. Under det senaste året har hon varit kontorschef och tillträder nu rollen som vd efter Rolf Dahlberg.

Lagar och regler

11 mars 2021

Bokslut och årsredovisning pandemiåret 2020

De flesta företag har under 2020 påverkats av den rådande pandemin. Vid upprättande av årsredovisning för 2020 behöver företag med väsentlig påverkan, se över hur detta kommuniceras i årsredovisningens olika delar.

Kundröster

19 februari 2021

Den personliga relationen viktigast i valet av redovisningsbyrå!

Som entreprenör är det otroligt värdefullt att kunna släppa ansvaret för redovisningen till Confido. Vi har ett bra samarbete och jag litar fullt ut på dem!

Allmänt

17 december 2020

God jul och gott nytt år!

2020 har haft både toppar och dalar och vi tar med oss många nya erfarenheter och minnen. Nu summerar vi och blickar framåt mot ett spännande och hoppfullt 2021.

Medarbetare

12 november 2020

Det finns inga vanliga dagar, alla kunder är olika.

Caroline Fransson är redovisningskonsult och har jobbat på Confido i 10 år. Vi ställde några frågor om hur hon tycker det är att jobba här.

Kundröster

12 november 2020

Självklart ska ett digitalt företag ha en digital bokföring

Med tanke på att vi är ett framåtsträvande företag med den digitala världen som vår arbetsplats är det ju otänkbart att administrationen ska vara bakåtsträvande.

Företagande

Lagar och regler

10 november 2020

Omsättningsstödet för enskilda firmor blir verklighet!

Omsättningsstödet trädde i kraft den 9 november. Det är länsstyrelsen som tar beslutet om omsättningsstödet och får du det beviljat så betalas det sedan ut av Boverket.

Kundröster

05 november 2020

Ett samarbete med stora vinster.

Sedan vi bytte till Confido kan vi jobba mer affärsdrivande och hinner ta tag i sådant som inte blev gjort tidigare när det interna pappersjobbet tyngde oss.

Kundröster

28 oktober 2020

Vi gillar att jobba med proffs!

I början skötte vi det mesta av ekonomiarbetet själva, men efterhand har vi valt att ta hjälp med fler delar. Lön är till exempel ett område som vi gärna överlåter åt proffs!

Företagande

Lagar och regler

21 oktober 2020

Söka omställningsstöd

Allmänt

14 september 2020

Jonas fotograferade oss idag!

Allmänt

Företagande

08 september 2020

Vi är den personliga byrån!

Allmänt

19 maj 2020

Välkommen Anna Olandersson!

Allmänt

14 november 2019

Confido firar 50 år!

Företagande

05 november 2019

Vi är Årets Tillväxtbyrå i Kronoberg 2019!

Företagande

04 mars 2019

Besök av Växjö kommun

Lön

Rådgivning

Redovisning

01 november 2018

Varför Confido Redovisning använder sig av Fortnox!

Företagande

16 april 2018

Mina erfarenheter och ambitioner

Ställ dina frågor!

Oavsett var du befinner dig idag, om du är nystartad, vill utveckla ditt företag eller kanske har en byråkontakt sedan tidigare – boka ett möte så tar vi ett första snack och ser vart det leder. Se det som gratis konsultation där du väljer nästa steg. Ta med dina frågor så ses vi.