Kundröster

Confido hjälper Wallride att strömlinjeforma vardagen

12 november, 2021

Alessandra Moldovan och Karl Löfqvist lärde känna varandra på Mediamarkt där båda jobbade. De insåg snabbt att båda hade en passion för brädsport och ett intresse av att starta något eget. Nu har de nyligen startat Wallride tillsammans, en 2000 kvm stor inomhuspark i Växjö. Här kan man bl a åka skateboard och kickbike samt utöva gymnastik, dans och klättring. De har haft besökare från Göteborg, Helsingborg och Jönköping trots att de bara haft öppet i några veckor.

Gemensamt intresse ledde till att starta eget

Både Karl och Alessandra har sedan ungdomen haft ett intresse för olika brädsporter.

– Jag hade ett intresse för skejtande redan när jag var ung, men var rätt ensam om att vara tjej som åkte. Intresset dog ut lite, men när min dotter var tre år och fick sin första skateboard började vi åka tillsammans, och jag insåg hur mycket jag saknat det och hur kul det är, säger Alessandra.

Även Karl har introducerat skateboard och sparkcykel för sin dotter och tycker att det är en rolig aktivitet att göra tillsammans. Det var så idén om Wallride började. Ganska snabbt från att de fick idén hittade de en passande lokal med bra läge. Då tog de steget och sade upp sig.

– I varandra hittade vi en drivkraft och en trygghet som gjorde att vi vågade satsa. Vi hade inte vågat ta det här steget utan varandra, säger Karl.

Det är tydligt att engagemanget och drivet är stort när de berättar om sin verksamhet. Det finns en stor glädje i få driva och utveckla något eget, och båda uppskattar friheten i att få testa och fullfölja sina idéer. 

– Vi kan anpassa och utveckla verksamheten som vi själva vill, och följa vår vision om ett hållbart sätt att jobba. Nu får vi forma något eget och sätta en kultur med de värderingar som vi tror på, säger Alessandra.

Bästa beslutet var att anlita Confido

Innan sommaren började det bli mycket att göra, och de behövde prioritera sin tid. De insåg att de behövde hjälp med sin ekonomi och administration för att hinna lägga tid på rätt saker.

– Att anlita Confido som redovisningsbyrå är ett av de bästa besluten vi tagit. Vi kan ägna oss åt vår passion och att driva vår verksamhet framåt. Hur kan vi öka våra intäkter, och hur kan vi se till att våra besökare får en så bra upplevelse som möjligt? Det är sådant vi ska jobba med istället för bokföring, säger Karl.

– Vi sade tidigt att vi vill strömlinjeforma allt och arbeta digitalt. Confido har hjälpt oss att förenkla alla processer och ta bort tidstjuvar, så vi sparar mycket tid nu, säger han.

Relationen är alltid viktigast

Det viktigaste i valet av redovisningsbyrå var relationen, säger Alessandra.

– Vi jobbar helst med mindre, familjära företag där relationen står i fokus. Det är genomgående i allt vi gör,  relationen är det viktigaste. Vi har valt bort leverantörer och partners där personkemin inte finns. Confido tog sig tiden att träffa oss precis innan semestern när de hade som mest att göra. Trots stressen fick vi ett jättefint bemötande. De var genuint intresserade av oss och vår verksamhet, och vi kände direkt att det var rätt, säger hon.

– Förutom all löpande bokföring och administration är Confido ett viktigt bollplank. Vi får tips och råd och kan vända oss till dem med alla frågor vi har. Ibland hörs vi nästan dagligen. De finns verkligen där för oss och tar sig tiden att lyssna och komma med råd, avslutar Alessandra.

Dela

Ställ dina frågor!

Oavsett var du befinner dig idag, om du är nystartad, vill utveckla ditt företag eller kanske har en byråkontakt sedan tidigare – boka ett möte så tar vi ett första snack och ser vart det leder. Se det som gratis konsultation där du väljer nästa steg. Ta med dina frågor så ses vi.

Confidobloggen

04 september 2023

Nu flyttar vi ihop! Talenom och Confido

Den 8:e september 2023 flyttar Talenom Växjö, f.d. Persson & Thorin, hela sin redovisningsverksamheten med all personal in i Confidos nuvarande lokaler.

Läs vidare arrow_forward
14 mars 2023

Service Manager till "gemensamt" kontor i Växjö!

Är du en affärsmässig ledare som drivs av att utveckla dina medarbetare? Trivs du att arbeta i ett bolag med stark tillväxt som lever i en föränderlig värld? Kanske kommer du från en tillväxtresa och vill vara med på en ny resa, i en annan bransch? Då är det kanske dig vi söker till vårt kontor i Växjö!

Läs vidare arrow_forward
03 januari 2023

Nyheter inom löneområdet 2023

Nu är 2023 här och du som sköter företagets löner måste uppdatera dig på nya regler!

Läs vidare arrow_forward