Kundröster

Ett samarbete som skapar trygghet

17 februari, 2022

Fredrik Ottosson är vd och huvudägare i Adekvat Försäkring, ett försäkringsförmedlarföretag i Växjö. De jobbar med att skapa heltäckande försäkringslösningar för företag, industrier och organisationer. 2016 fick de utmärkelsen ”Årets försäkringsförmedlarbolag – sak” i den årliga branschgalan ”Insurance awards”.

– Vi hjälper våra kunder att analysera risker och skaffa bästa tänkbara försäkringsskydd utifrån våra analyser, samt kommer med skadeförebyggande råd och rekommendationer, berättar Fredrik.

Adekvat Försäkring har varit kund till Confido Redovisning i över 10 år. De får idag hjälp med allt från månadsvisa avstämningar och lön till årsbokslut och budget. Vissa perioder har det dessutom varit mer arbete, baserat på Adekvats behov. Det som varit konstant under alla år är att de fått hjälp av samma person, Caroline Fransson som är redovisningskonsult på Confido.

– Confido har en viktig roll i vår verksamhet. Tack vare stödet vi får från dem kan vi fokusera på vår kärnverksamhet – att ge bästa tänkbara råd till våra kunder, säger Fredrik.

– Caroline arbetar mycket med avstämningar i vårt affärssystem där vi hanterar väldigt många transaktioner. Hon har arbetat med oss länge och har mycket god kännedom om våra system och processer. Vi jobbar med ganska komplexa flöden där inget får bli fel då det skulle kunna få stora konsekvenser. Därför är det viktigt att jobba med någon som är engagerad och kan ge oss bästa tänkbara stöd och support. Confido är väldigt lyhörda och har ett stort engagemang och yrkesmässigt kunnande, vilket ger oss en stor trygghet.

Stor fördel med lokal redovisningsbyrå

Caroline är ofta på plats och jobbar hos Adekvat Försäkring, något som Fredrik tycker är viktigt.

– Jag uppskattar verkligen att Confido är ett lite mindre, småländskt företag precis som vi. Att de finns lokalt är en stor fördel och det är väldigt värdefullt att vi kan ha någon på plats här hos oss. Generellt försöker vi välja lokala entreprenörer att arbeta med, det blir helt enkelt ett mer nära och personligt samarbete.

Engagemang i Växjö Charity

Fredrik är också engagerad i Växjö Charity som han var med och grundade år 2017. Adekvat Försäkring är ett av fyra bolag som ligger bakom initiativet. Här har Confido hjälpt till med att sätta upp bokföring och fakturering i Fortnox, och få till bra digitala arbetssätt.

– Vi har fått värdefull hjälp av Confido som dessutom gett oss ett bra fast pris för redovisningen – något som är väldigt viktigt då syftet med Växjö Charity är att samla in så mycket pengar som möjligt till välgörenhet. Eftersom samarbetet med Adekvat Försäkring fungerat så bra var det självklart att ta deras hjälp även här, något de tagit sig an med mycket hjärta.

– Confido är lyhörda, tillgängliga och serviceinriktade. Vi har en nära relation med dem som vi värderar högt. Samarbetet ger oss ett stöd och en trygghet som gör att vi hela tiden kan navigera rätt i en komplex bransch, avslutar Fredrik.

Dela

Ställ dina frågor!

Oavsett var du befinner dig idag, om du är nystartad, vill utveckla ditt företag eller kanske har en byråkontakt sedan tidigare – boka ett möte så tar vi ett första snack och ser vart det leder. Se det som gratis konsultation där du väljer nästa steg. Ta med dina frågor så ses vi.

Confidobloggen

04 september 2023

Nu flyttar vi ihop! Talenom och Confido

Den 8:e september 2023 flyttar Talenom Växjö, f.d. Persson & Thorin, hela sin redovisningsverksamheten med all personal in i Confidos nuvarande lokaler.

Läs vidare arrow_forward
14 mars 2023

Service Manager till "gemensamt" kontor i Växjö!

Är du en affärsmässig ledare som drivs av att utveckla dina medarbetare? Trivs du att arbeta i ett bolag med stark tillväxt som lever i en föränderlig värld? Kanske kommer du från en tillväxtresa och vill vara med på en ny resa, i en annan bransch? Då är det kanske dig vi söker till vårt kontor i Växjö!

Läs vidare arrow_forward
03 januari 2023

Nyheter inom löneområdet 2023

Nu är 2023 här och du som sköter företagets löner måste uppdatera dig på nya regler!

Läs vidare arrow_forward