Kundröster

Den personliga relationen viktigast i valet av redovisningsbyrå!

19 februari, 2021

När intresset för padelsport började växa i Sverige såg Richard Karlsson, vd och medgrundare till Småland Padel Society, möjligheten att utveckla konceptet i Småland. Hans vän och kompanjon Måns Johansson nappade på idén och konstaterade att om vi ska bygga en hall kan vi lika gärna bygga flera. Idag, tre år senare, har Småland Padel Society padelanläggningar i Alvesta, Nybro och Oskarshamn och inom kort slår man upp portarna även i Växjö och Färjestaden. Expansionen har gått fort och företaget är mitt inne i en stark tillväxas.

– Att öppna två padelhallar i två olika städer under samma vecka är kanske inget jag rekommenderar, skrattar Richard när han tänker tillbaka på den intensiva hösten 2019. Men det var en otroligt lärorik och rolig period!

Den personliga relationen viktigast

Att det finns ett driv och engagemang i företaget är det ingen tvekan om. I perioder kan det vara svårt att hinna med allt som ska göras när nya hallar är under uppbyggnad och de befintliga anläggningarna kräver underhåll och uppmärksamhet. För att frigöra mer tid till verksamheten har Richard valt att lägga ut företagets redovisning på Confido som bland annat hjälper till med löpande bokföring, lönehantering och bokslut

– När vi skulle välja redovisningsbyrå var den personliga relationen allra viktigast. För oss fungerar Confido ungefär som en ekonomichef och de måste verkligen förstå vår verksamhet och veta vilka behov och utmaningar vi har. Jag som entreprenör har ett kontrollbehov och en ständig oro för att missa något, därför är det oerhört viktigt för mig att jag kan lita på vår partner och känna mig trygg med att alla siffror blir rätt, konstaterar Richard.

När Confido får en ny kund görs alltid en matchning för att se vilken av de 15 medarbetarna som passar bäst som kundansvarig vad gäller kunskap, erfarenhet och personliga egenskaper. Allt för att det framtida samarbetet ska fungera så smidigt som möjligt. Carina Karlsson är auktoriserad redovisningskonsult och kundansvarig för Småland Padel Society.

– Jag jobbar gärna med tillväxtbolag och gillar de utmaningar som växande bolag för med sig. Dessutom spelar jag mycket padel så jag kan lätt sätta mig in i verksamheten, berättar Carina. Jag ser fram emot att få följa Småland Padel Society på deras resa!

Digitalisering i framkant

I valet av redovisningsbyrå var även byråns kunskap om det digitala arbetssättet viktigt. För Richard är det nödvändigt att förenkla och automatisera processer så mycket som möjligt och på så sätt frigöra tid som kan läggas på verksamheten. Han uppskattar att Confido ligger långt fram vad gäller effektiva och digitala arbetssätt och att de driver på honom att kontinuerligt se till så att mer och mer går från analog till digital form.

– Att konvertera till digitala processer kräver alltid någon slags åtgärd och ibland är det mer bekvämt att bara köra på i gamla hjulspår. Jag uppskattar att Confido ligger på och ser till att vårt företag tar steget och ställer om mer och mer!

Med 5 anställda och snart fem anläggningar, börjar bolaget bli så stort att de skulle kunna anställa en ekonomiansvarig inhouse. Men Richard har valt att anlita konsulter eftersom han vill ha ett team med bred kunskap och lång erfarenhet som ständigt är uppdaterade på det senaste. Tack vare att Confido arbetar med fasta priser, blir inte månadsfakturan någon överraskning. Något som är tacksamt för ett företag med många bollar i luften, så att säga.

– Framöver kommer vi fortsätta vår kraftiga expansionsfas, men också arbeta med att ta hand om de hallar vi har och skapa sköna platser där man vill vara. Vad gäller ekonomibiten litar jag på att Confido styr oss i rätt riktning och ser till att vi tar rätt beslut. Jag är mycket nöjd med vår start och har stora förväntningar på vårt framtida samarbete, avslutar Richard.

Dela

Ställ dina frågor!

Oavsett var du befinner dig idag, om du är nystartad, vill utveckla ditt företag eller kanske har en byråkontakt sedan tidigare – boka ett möte så tar vi ett första snack och ser vart det leder. Se det som gratis konsultation där du väljer nästa steg. Ta med dina frågor så ses vi.

Confidobloggen

04 september 2023

Nu flyttar vi ihop! Talenom och Confido

Den 8:e september 2023 flyttar Talenom Växjö, f.d. Persson & Thorin, hela sin redovisningsverksamheten med all personal in i Confidos nuvarande lokaler.

Läs vidare arrow_forward
14 mars 2023

Service Manager till "gemensamt" kontor i Växjö!

Är du en affärsmässig ledare som drivs av att utveckla dina medarbetare? Trivs du att arbeta i ett bolag med stark tillväxt som lever i en föränderlig värld? Kanske kommer du från en tillväxtresa och vill vara med på en ny resa, i en annan bransch? Då är det kanske dig vi söker till vårt kontor i Växjö!

Läs vidare arrow_forward
03 januari 2023

Nyheter inom löneområdet 2023

Nu är 2023 här och du som sköter företagets löner måste uppdatera dig på nya regler!

Läs vidare arrow_forward